Десетки таксиджии от различни фирми изненадващо се събраха на протест тази вечер и напълно блокираха с колите си движението през кръстовището на столичния "Орлов мост" в час пик.

Пред дошлите медии те категорично отказват да обяснят каква е причината за протеста им. Той не е бил предварително обявен на Столична община.

От 1 април обаче влизат в сила нови правила, които предвиждат такситата да са само на регистрирани търговци, които ще наемат шофьори на трудов договор.

Те бяха приети от депутатите в края на миналата година, но таксиметровите шофьори бяха против новия регистрационен режим.

Бе изработен нов законопроект, променящ тези спорни правила, но преди ден той изненадващо бе изтеглен от парламента.

Пристигналият на мястото транспортен министър Ивайло Московски успя да убеди шофьорите да прекратят блокадата. Той обеща да работи за това промените да бъдат приети в парламента. От думите му стана ясно, че оттеглянето на законопроекта станало, тъй като една от партиите в управляващата коалиция не била съгласна с него.

Веднага след като говориха с министъра - около 20 часа, таксиджиите се изтеглиха и освободиха ключовото за София кръстовище.