ГЕРБ отвърна на удара на Корнелия Нинова, която по-рано днес обяви, че ще съди Десислава Атанасова и партията на Бойко Борисов заради аферата "Техноимпекс".

Нинова съди Десислава Атанасова и ГЕРБ

Нинова съди Десислава Атанасова и ГЕРБ

Атанасова я клеветила

Приватизаторката е разбрала коя съм, захапа тя соцлидера. С делото срещу нея Нинова щяла да обогати правната си култура. Подписвала ли е "госпожа приватизаторката" договор за приватизация, питат от ГЕРБ. Свършиха ли опорните точки на "Позитано 20", недоумява Десислава Атанасова.

"Позитано, къде са ви опорните точки", продължи да пита герберката. Левицата била в шизофренно състояние, според Атанасова и призова БСП на дебат.

Червените трябвало да се уточнят дали не губят идентичност.

Дали Нинова от десен приватизатор се е превърнала в социален такъв, пита още герберката.

А за делото, което по-рано днес Нинова се закани да заведе срещу нея, Десислава Атанасова каза: "Очакваме с нетърпение".

Опитните експерти в БСП да се изказват по темата здравеопазване. Това пък посъветва шефката на здравната комисия Даниела Дариткова, която е учудена от законодателните инициативи на левицата. Противоконституционно е предложението им за мораториум за разкриване на нови болници. Дариткова посочи, че евентуалното криминализиране на търговия с лекарства, което социалистите се заканиха да внесат като предложение, противоречи на договора за ЕС.

Корнелия Нинова: Съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора

Корнелия Нинова: Съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора

Соцлидерът иска народът да знае какво се случва в държавата

Червените, според Даниела Дариткова, допускали тежки грешки. Виждаме само популистка употреба на темата Здравеопазване, недоволна е тя. БСП да не обикаля страната да си изяснява ситуацията в сектора, защото това щяло да забави позицията на червените, според нея.

Решенията трябва да са непопулярни, тежки понякога, смята Дариткова.

Тома Биков пък атакува предстоящия протест срещу повишението на цената на водата. По думите му умишлено се натискала цената надолу. Цените се определяли на пазарен принцип, а не на идеологически. В петък те искат да преброят революционния им потенциал, подигра се Тома Биков. Според него не трябва политически да се притиска независим регулатор.

БСП иска мораториум върху лицензи на нови частни болници

БСП иска мораториум върху лицензи на нови частни болници

Надяват се да намерят разбиране от другите парламентарни групи