Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова не знае защо коалицията "Изправи се! Ние идваме" отново предлага да има Комисия по ревизията.

"Разчитаха уж на служебното правителство да свърши всички ревизии по бившето управление, но ще видим пленарна зала какво решение ще вземе", каза Атанасова след първия председателски съвет в 46-то Народно събрание.

Атанасова обясни, че на председателския съвет е взето решение по време на утрешното заседание на Народното събрание да има една точка - гласуване на Временна комисия за изработване на правилник на Народното събрание. Отчете се, че правилникът, който 45-то Народно събрание промени, не е достатъчно удачен, като много текстове в него затруднявали работата на парламента, посочи Атанасова.

Тя даде пример, че сроковете и внасянето на различни законопроекти затруднява парламента.

Христо Иванов се надява на правителство с първия мандат

Христо Иванов се надява на правителство с първия мандат

Имаме много сложно уравнение да решаваме, обясни политикът

Може би ще се формират още няколко временни комисии - Комисията по ревизия, "Росенец" и Комисия за полицейското насилие за протестите от миналата година. По време на утрешното заседание на парламента най-вероятно няма да има изслушване на служебния правосъден министър Янаки Стоилов.

На председателския съвет не се е коментирал въпросът с изслушването на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, но има идея да се създаде Комисия, която да разследва и полицейско насилие в предизборната кампания.

Манолова доволна, че кабинетът е под светлините на прожекторите

Манолова доволна, че кабинетът е под светлините на прожекторите

Бибикян призовава за доверие между народните избраници

На председателския съвет не са водени политически разговори за предстоящите президентски избори, както и за сформиране на ново правителство.

Въпросът с депутатската лятна ваканция също не е обсъждан, каза Атанасова в отговор на въпрос на News.bg. Тя допълни, че първият въпрос, който стои пред политиците и държавниците е да има консултации за правителство и това е най-важното. Обявихме днес, че сме за диалог, че не бива да се горят мостовете, като надявам се, подобен диалог ще има, очаква Атанасова.

Тя даде да се разбере, че ГЕРБ са опозиция и нямат отношение към поддържане на кворума.