Както настоявахме ние от "Изправи се. БГ. Ние идваме" разговорите за съставяне на кабинет ще бъдат публични, под светлината на прожекторите и съвсем скоро всичко около подкрепата на кабинета на промяната ще стане ясно.

Това заяви лидерът на коалицията "Изправи се. БГ. Ние идваме" Мая Манолова пред News.bg по повод старта на 46-о Народно събрание.

По думите ѝ съвсем различно изглежда новият парламент - първата политическа сила е от протеста и ГЕРБ вече не са хегемон. Манолова очаква да има правителство, което да бъде подкрепено от партиите на протеста. Хората очакват промяна и тя ще се случи, като трябва да започне от начина на живот, обясни Мая Манолова.

Христо Иванов се надява на правителство с първия мандат

Христо Иванов се надява на правителство с първия мандат

Имаме много сложно уравнение да решаваме, обясни политикът

От своя страна Арман Бабикян се надява да има правителство. Първо трябва да видим какви са политическите приоритети, защото за нас е важна правосъдната реформа, икономиката в спешен порядък и образованието. Първо ще мислим за това и след това дали хората са подходящи изпълнители, каза Бабикян в отговор на въпрос на News.bg.

Той уточни, че е важно депутатите да имат доверие помежду си. "Подписи, палци и рязване на вени - не вярвам и не са нужни", изтъкна Бабикян.

Премиерът Янев: Нужно е стабилно мнозинство в НС, отстояващо приоритети

Премиерът Янев: Нужно е стабилно мнозинство в НС, отстояващо приоритети

Има визии като на служебния кабинет

Бабикян увери, че всичко в коалицията е наред. Според него е по-честно в коалицията да се спори и да си казва мнението публично, отколкото "да се замеряш с ютии вкъщи и никога да не си признаваш, че си пред развод".