Общата снимка за първия ден на 46-ото НС бе направена в отсъствие на депутатите от партиите ГЕРБ и от "Има такъв народ" (ИТН). Този фотос е традиция в началото на всяко народно събрание.

Народните избраници от двете парламентарни групи не се появиха за общата снимка на всички парламентарни групи в началото на 46-ото Народно събрание, пише "24 часа".

Фотосът по традиция се прави веднага след приключване на официалната част. От ГЕРБ уверяват журналистите, че решението им било спонтанно. Към момента не е ясно защо и "Има такъв народ" са решили да не се снимат с колегите си.

ЦИК: Освен ДБ и ИТН всички партии са с по-малко гласове от 4 април

ЦИК: Освен ДБ и ИТН всички партии са с по-малко гласове от 4 април

Под 1% е бил проблемът с машините по време на изборите, увери Димитров

Припомняме, предишният кратък парламент - 45-ото народно събрание, започна без обща снимка. Това бе за пръв път в историята на българския парламентаризъм.

На 16 юли, президентът Румен Радев обяви, че свиква Народното събрание на 21 юли от 9.00 часа.

Предишният ден - 15 юли, от Централната избирателна комисия обявиха окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите. Партия "Има такъв народ" ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. Парламентарната група на "БСП за България" ще бъде от 36-ма народни представители, на "Демократична България" - от 34-ма, на ДПС - от 29, на "Изправи се! Мутри вън!" - от 13.

42,19% от българите у нас са гласували на парламентарните избори на 11 юли. Това показа обобщената избирателна активност за страната, качена на сайта на Централната избирателна комисия. На редовните парламентарни избори на 4 април избирателната активност беше значително по-висока - 50,61 процента.

Мика Зайкова бе доайен и на предишния парламент. Тя откри заседанието на и 45-то, и на 46-ото Народно събрание.