ДПС не се занимава с предположение, не търсим, не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната 46-о Народно събрание при откриването му.

Господин Иванов, ако имате комплекси от миналото, не ги адресирайте към другите, обърна се още в началото на изявлението си Карадайъ към председателя на ПГ на ДБ, който говори преди него.

Разклащането на суверенитета е да се чака указание от чужди посолства, олигарси, медиен монополист като Прокопиев с корупционните им намерения, заяде се лидерът на ДПС. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има съзидателен тон, изтъкна Карадайъ.

Демократична България ще води диалог с всички "без комплекси"

Демократична България ще води диалог с всички "без комплекси"

Нова страница за България иска Христо Иванов

Днес е паметен ден в българската история, конституира се 46-то Народно събрание след краткия живот на 45-ия парламент, отчете Карадайъ. Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещия кабинет има връзка с ДПС, колко и как спечелилата или някоя друга партия има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Ние работим за това как животът на всички български граждани да се подобри, да живее достойно, да бъде удовлетворителен тук, в България, открои Мустафа Карадайъ.

В първия ден Нинова даде заявка за третия мандат

В първия ден Нинова даде заявка за третия мандат

С четири приоритета и подадена ръка към служебното правителство

Ние спешно трябва да се справим с много задачи, за да бъдем в крак с европейските държави. Резултатите от изборите ясно показали волята на народа - тя обаче минава през диалог и в името на голямата цел, посочи Карадайъ.

По думите му промяната минава през мъдрост, държавническо поведение и експертен капацитет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие няма смисъл да си губим времето. Ако вместо от джипката, от телевизора чакаме какви постижения имат управляващите, няма смисъл да си губим времето, подчерта Карадайъ.

Тошко Йорданов: Дали ще има кабинет - ясно до 10-15 дни

Тошко Йорданов: Дали ще има кабинет - ясно до 10-15 дни

Няма нищо неправилно или недемократично ако се отиде отново на избори

Според него всички, които искат да управляват, трябва да знаят, че няма време, а час по-скоро трябва да има приоритети и да се представи управленската програма. Той настоя управленската програма да бъде ясна и с възможно най-кратките срокове. Успехът изисква жертви и всички ние трябва да бъдем готови за това. Реформите изискват по-голямо доверие, но от ДПС са готови за диалог. Карадайъ призова всички партии да имат отговорност пред бъдещето на страната. Българските граждани са изтощени от предизборни обещания и демонстрация на безпомощност прикрита с арогантно поведение. Българските граждани знаят, че властта произтича от тях, обясни Карадайъ.

Румен Радев влезе в парламента с надеждата за редовно правителство

Румен Радев влезе в парламента с надеждата за редовно правителство

Партиите трябва да поемат отговорността да съставят правителство

Той се надява новите управляващи да знаят, че предстоят много работа и важни решения. Моментът е исторически, мисията е историческа и няма нищо по-велико от това да имаш волята и решимостта с нужния капацитет и визия да промениш света, отбеляза Карадайъ.

Той пожела успех на управляващите, като ги предупреди, че България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност. Пожелавам успешна и ползотворна работа на 46-о Народно събрание, завърши Карадайъ.

Новите депутати се заклеха, Мика Зайкова ги призова да съставят правителство

Новите депутати се заклеха, Мика Зайкова ги призова да съставят правителство

Народът ви избра и аз разчитам на мъдростта му, заяви Зайкова