При разглеждането на метростанция "Хаджи Димитър" столичният кмет Йорданка Фандъкова представи новия зам.-кмет по екология - Десислава Билева.

"Когато каня в екипа си, държа да бъдат експерти. Госпожа Билева не е политическо лице", каза кметът на София.

Новата зам.-кметица обяви: "Ще работя за подобряване качеството на атмосферния въздух", обяви новият зам.-кмет пред журналисти. Тази тема касае всеки жител на Столична община, тя ще бъде мой основен приоритет".

Третирането на отпадъци също е изключително важно. На 20 март ЕК официално одобри проекта за инсталация на топлинна и електрическа енергия. Този проект е екологичен, устойчив и социално значим. "Зная, че има много спекулации по темата,... но както такъв проект има във всички по-големи европейски страни, така за пръв път ще бъде реализиран на територията на столична община", каза Билева.

Новият зам.-кмет е работила като експерт в Регионалното министерство, в Министерство на здравеопазването, преподавател е в Нов български университет. В последните години работи в надзорния съвет на Топлофикация като неината задача бе да подготви и защити с екипа на Столична община третата фаза на инсталацията за преработка на битови отпадъци - инсталацията за производство на енергия от РДФ (RDF) гориво. Само преди дни проектът беше одобрен от Европейската комисия, поясни Фандъкова. 

Борис Бонев поиска оставката на столичния зам.-кмет по екология

Борис Бонев поиска оставката на столичния зам.-кмет по екология

Поръчка за цветя и забавяне на ремонта на Западния парк са мотивите му

"Госпожа Билева има дълъг опит в упраление на европейски проекти, а Столична община е най-големият бенефициент по програма Околна среда - проектите ни за чистотата на въздуха. Първият проект, в който тя ще има грижа от утре да приключи успешно, това е Западният парк, който се забави и имаше проблеми при реализацията", каза столичният кмет.

Фандъкова разгледа третия лъч на метрото.

ДБ се чудят къде е екологията в по-високия данък върху имотните сделки

ДБ се чудят къде е екологията в по-високия данък върху имотните сделки

Искат намаляване на имотния данък в столицата