От "Демократична България" настояват данъкът върху сделките за недвижими имоти да бъде намален от 2.5 на 2%.

Припомняме, вчера на брифинг в Столична община стана ясно, че се вдигат данъците на колите и на имотните сделки в София. Сред тях е и данъкът за сделките върху недвижимите имоти, който следва да поскъпне от 2.5 на 3%. 

Дончо Барбалов не е сигурен за предизборните обещания да не се вдигат данъците

Дончо Барбалов не е сигурен за предизборните обещания да не се вдигат данъците

Очакват 18 млн. лв. допълнително от данъка за колите

На брифинг в централата на партията Владислав Панев, общински съветник и член на Председателския съвет на ДБ, коментира, че е важно да се подобри контролът на Столична община върху автомобилите и да се въведе система "който цапа - плаща". Според него обаче е напълно необосновано покачването на данъка на сделките с недвижими имоти от 2.5 на 3%, особено когато имотите стават все по-недостъпни за млади семейства.

ДБ не знаят каква екология вижда Йорданка Фандъкова в покачването на данъка върху сделките с недвижими имоти. Панев даде за пример, че ако един апартамент в столицата струва 200 000 лева, с увеличението всеки един купувач ще плаща с 1000 лв. повече. 

Увеличават данъците на колите и върху имотните сделки в София

Увеличават данъците на колите и върху имотните сделки в София

Според Фандъкова, който замърсява трябва да плаща повече

По думите му Столична община не трябва да има фикс идея да увеличава непрекъснато общинския бюджет. ДБ смятат, че ако едни данъци биват увеличавани, то други трябва да бъдат намалявани, защото управлението на София не е доказало, че може да изразходва ефективно парите от нашите данъци.

"Увеличаването на данъците, особено върху недвижимите имоти, няма да го подкрепим. Нашият бюджет се изразходва изключително неефективно", категорични са от обединението, които разкритикуваха и неспазеното политическо и предизборно обещание от Йорданка Фандъкова да не вдига данъците. 

Чиновниците водят, СОС е гумен печат, установи Методи Лалов

Чиновниците водят, СОС е гумен печат, установи Методи Лалов

Комисиите в общината работят пришпорено, в недостатъчно на брой зали