Десните хора в България решително да се противопоставят на намеренията на БСП да откъсне страната от Европейския съюз (ЕС). Това призовава политическият съвет на дясното обединение "Нова република".

В своя позиция формацията предупреждава, че социалистическата партия планира да подчини окончателно България на червената мафия. По мнението на хората на Радан Кънев водачите на листи на БСП са красноречиви. Те посочват, че 13 от тях са били част от парламентарната група, която избрала Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Други двама са били министри на Пеевски в кабинета "Орешарски". Т.нар. нови лица пък били вдъхновители на контрапротестите. Те обвинявали протестиращите срещу мафиотското им управление, че получавали пари, за да са на жълтите павета, се казва още в позицията.

"Нова република" предупреждава също, че БСП застрашава и териториалната цялост на България. По тяхното мнение начело на червените листи застават говорителите на пропагандната война с лъжи за "наближаващия разпад на ЕС" и най-шумните защитници на незаконно анексиране на Крим преди 3 години.

В позицията се казва още, че те облъчват българската публика с лъжата, че е нормално през 21 век една държава да откъсва със сила територия от друга държава. Те се противопоставяли на целия демократичен свят, към който България принадлежи. "Един от тях води листата на БСП в Кърджали - дали ще каже на хората там, че е напълно нормално утре Турция да си анексира това кътче от България", пише още в позицията.