Всички деца ще получават детски. Това съобщи във видеообръщение премиерът Бойко Борисов след днешното онлайн правителствено заседание.

В бюджета за следващата година се залага всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки, каза Борисов. 

За семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца. По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия, заяви премиерът Борисов.

Припомняме, за идеята да отпадне подоходният критерий за детските надбавки вчера съобщи министър Деница Сачева пред медии.

Отпада подоходният критерий за детските добавки?

Отпада подоходният критерий за детските добавки?

С мярката ще бъдат обхванати още 400 000 деца

Намерението на социалното ведомство е нужните средства да се запишат като част от Бюджет 2021. Идеята е детските добавки да са универсални. Всички деца в България трябва да бъдат равнопоставени, категорична бе министърът на труда. Общият бюджет, който ще бъде необходим би бил 390 милиона лева.

В момента около 800 000 деца получават такава добавка. Ако отпадне подоходният критерий ще се добавят още около 400 000.