Бившият народен представител от "Възраждане" Деян Николов влезе в противоречие с бившия си съпартиец и настоящ независим общински съветник Иван Алексиев. Повод за това се превърна изявлението на Алексиев, че е бил заплашван от "Възраждане", а след това пребит.

В профила си във социалната мрежа Фейсбук Николов определи твърденията на Иван Алексиев като клевета. Според него Алексиев търси медийно внимание и начин да осребри политическото си влияние.

Николов подчерта, че позицията на "Възраждане" по този въпрос е ясна. По думите му срещу Иван Алексиев ще бъде заведено дело за клевета.

На редакционния имейл News.bg получи искане за право на отговор, което публикуваме:

Деян Николов от "Възраждане": С източника на клеветите ще се видим в съда

"Кандидатът за общински съветник, променил политическата си принадлежност на входа на Общинският съвет, очевидно търси медийно внимание като говори клевети по една от частните национални телевизии. Разбираемо е, само ако е видим ще може да осребри политическото си влияние.

Позицията на "Възраждане" по този въпрос е ясна и категорична. С източника на клеветите ще се видим в съда. Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници.", написа в социалната мрежа Фейсбук Деян Николов, председател на групата на "Възраждане" в СОС.

Маскирани пребиха общинския съветник Иван Алексиев в София

Маскирани пребиха общинския съветник Иван Алексиев в София

Той бил заплашван от ръководството на "Възраждане", след като напусна партията