Диана Тонова е новият лидер на БСП-София. Тя е била избрана от делегатите на градската конференция с 82 гласа. Получила е 19 гласа повече от съперника си Габриел Вълков - лидерът на младежката организация на левицата, подкрепен от 63 от делегатите.

Първоначално кандидатите бяха над 10, но повечето от тях са си направили отвод в началото на заседанието. Сред тях са бившият лидер на социалистите в София Калоян Паргов, депутатите Георги Свиленски и Христо Проданов.

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

По-важни според него са принципите

До вътрешните избори се стигна след като общинските съветници на БСП подкрепиха кандидата за председател на Столичния общински съвет на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров, за да се отпуши работата на СОС след тримесечния блокаж заради липсата на председател. Това обаче ядоса централното ръководство и в края на февруари то обяви, че сваля доверието си от съветниците и насрочват предсрочни вътрешни избори. В цялата страна структурите на БСП ще проведат пълен отчетно-изборен цикъл през есента, който ще завърши с избор на нов председател на партията.

Противниците на лидера на БСП се увеличават

Противниците на лидера на БСП се увеличават

"Бузлуджанци" с контраатака срещу ръководството на социциалистическата партия