Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател на Градската организация на БСП в София. Това обяви самият той в изказването си пред делегатите на Градска конференция на БСП - София.

Формално имам това право, но по-важни са принципите, подчерта той.

Паргов посочи, че дори без "ненужните стресови ситуации" преди две години, през 2024 г. трябваше да приключи вторият му пълен уставен мандат като председател на Градския съвет на БСП - София.

"Добър или лош - уставът на партията трябва да се спазва", категоричен бе той.

Калоян Паргов: БСП не може да е маята, която да държи тестото бухнало

Калоян Паргов: БСП не може да е маята, която да държи тестото бухнало

БНБ, отношението към РС Македония и оръжето за Украйна били крайъгълен камък на коалицията

Паргов изрази убеждението си, че два фактически поредни мандата на една ръководна позиция в БСП са достатъчни, а след тях водачът трябва да отстъпи позицията на друг, а той да продължи напред.

"Всеки от нас трябва да е отговорен за бъдещето на БСП от своята позиция и гледна точка - но не от личната си, а от партийната", изтъкна Паргов и посочи, че в столичната левица не са приели този извънреден цикъл избори само няколко месеца преди редовния в цялата партия, но спорното решение на Националния съвет е станало факт.

По негови думи от делегатите на Градската конференция зависи какво бъдеще ще начертаят за БСП - София.

Паргов припомни, че през февруари 2022 г. му беше наложено спорно партийно наказание. Въпреки че Върховният касационен съд се произнесе в негова полза, той изтърпя и предвидения от Националния съвет на БСП едногодишен срок на незаслуженото наказание.

БСП наказа Калоян Паргов - изключи го временно от партията.

БСП наказа Калоян Паргов - изключи го временно от партията.

Националният съвет на БСП е събрал необходимия брой гласове - повече от 50% + 1