Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийски градски съд от 28.10.2022 г., с което отказва да заличи Кирил Добрев и Калоян Паргов като членове на Националния съвет на ПП "Българска социалистическа партия". Решението не подлежи на обжалване.

За това научихме от пост във фейсбук профила на Кирил Добрев, който бе добавил линк към решението на Върховният касационен съд.

Производството във ВКС бе образувано по касационна жалба на председателя на БСП Корнелия Нинова срещу решението от 28 октомври на Софийския градски съд.

От партията: Кирил Добрев и Калоян Паргов да не участват в НС на БСП
Обновена

От партията: Кирил Добрев и Калоян Паргов да не участват в НС на БСП

Петима души от БСП лишени от право на глас

Припомняме, в края на 2021 година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев, а като едни от мотивите за това бяха посочени откритото му противопоставяне на решенията на НС на БСП и създаване на организация за тяхното проваляне, множество медийни изяви, използване за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП.

На 19 февруари 2022 г. Националният съвет на БСП наказа своя член Калоян Паргов с временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

Паргов и Добрев се съдиха с партията и спечелиха своето връщане в НС. На 28 юли ВКС реши, че отстраняването на Калоян Паргов и Кирил Добрев от Националния съвет на БСП е невалидно.

ВКС: Отстраняването на Калоян Паргов и Кирил Добрев от Националния съвет на БСП е невалидно

ВКС: Отстраняването на Калоян Паргов и Кирил Добрев от Националния съвет на БСП е невалидно

Решението е окончателно