Националният съвет на Бъгарската социалистическа партия е наложил наказание на Калоян Паргов, съобщават от пресцентъра на БСП.

Националният съвет на БСП е събрал необходимия брой гласове - повече от 50% + 1 и е наложил на члена на НС на БСП Калоян Паргов наказание - временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

Паргов отхвърли съшитото с бели конци наказание

Паргов отхвърли съшитото с бели конци наказание

Той допълни, че страхът идва от силата, която стои зад него в лицето на Градската организация на БСП.

Въпреки, че са събрани необходимите гласове, има партийни членове, които още не са упражнили правото си на глас. Крайният срок изтича в събота, в 17:00 часа.

До това се стигна, след като Калоян Паргов бе уличен в участие в сделката със скъпите улични лампи в столицата, оповестена от общинския съветник Борис Бонев.

Вдигнаха ли мерника и на Калоян Паргов в БСП?

Вдигнаха ли мерника и на Калоян Паргов в БСП?

От БСП-София опровергават информация от "Позитано" 20 за подписка срещу Паргов

Припомняме, че в края на миналата година Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев - един от отявлените критици на ръководството на партията в лицето на Корнелия Нинова. През януари 2021 г. пък от партията беше изхвърлен Георги Гергов, отново след конфронтации с Нинова. Сериозно сътресение в БСП имаше и още през септември 2020 г., когато шестима депутати напуснаха парламентарната група на "БСП за България" - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов и Георги Андреев. Тогава петима от тях напуснаха и партията, като само Жаблянов остана член на БСП.

Станишев вън от Националния съвет на БСП
Обновена

Станишев вън от Националния съвет на БСП

Крум Зарков е спечелил най-много подкрепа