Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов остава умерен оптимист за увеличаването на заплатите в Бюджет 2023 след срещата с партиите. Всички парламентарни групи споделили притеснението на синдикатите за начина, по който са структурирани доходите в бюджета, каза Манолов пред журналисти в парламента след проведената поредна среща - този път с парламентарната група на ПП/ДБ.

Той не скри задоволството си от разговорите за увеличение на заплатите в бюджета, като уточни, че обсъдили заплащането в музеите, театрите, архивите, галериите, заплащането в БНР, в НОИ, в КЗП, в Комисията за досиетата, в БАБХ, в НАП и АПИ, а и заплащането във висшето образование.

"Дори получихме упреци от някои парламентарни групи за това, че не сме искали толкова много, колкото бихме могли да поискаме", каза Манолов, като синдикатите получили похвали за реализма, който са проявили по време на срещите с партиите в Народното събрание.

БСП очаква прекрояване на бюджета, подкрепя увеличението на заплатите

БСП очаква прекрояване на бюджета, подкрепя увеличението на заплатите

Нинова: Едно ще влезе, друго ще излезе, но дано да е по-добре за хората

ПП/ДБ провели спокоен разговор със синдикатите в лицета на КТ "Подкрепа", които днес вече се срещнаха с представители на ГЕРБ, ДПС и БСП.

Това стана ясно от коментар на Венеция Ангова. Вторите в парламента ще искат справка от Министерство на финансите какви са възможностите в бюджета на държавата. КТ "Подкрепа" ще анализира справедливото заплащане. След този анализ ще започнат и разговорите за бюджет 2024. Ако той бъде разпределен правилно, можело да има повече пари за ръст на заплатите.

ДПС ще умува дали да подкрепи увеличението на заплатите в бюджета

ДПС ще умува дали да подкрепи увеличението на заплатите в бюджета

Надява се, че поне частично проблемите със заплатите ще могат да намерят решения в следващия бюджет

Припомняме, миналата седмица бюджетът до края на годината мина на първо четене в пленарна зала, като предстои до края на юли да мине и през комисии и на второ четене в зала. Заявка за промени преди второ четене направиха от БСП, а и от ГЕРБ, като от ДПС бяха най-лаконични.

Димитър Манолов призова политиците, ако нямат идеи, които да съвпадат с това, което са предложили синдикатите, поне да не пречат на другите, които са го направили в процеса на гласуване.

КТ "Подкрепа" доволни от Бюджет 2023

КТ "Подкрепа" доволни от Бюджет 2023

ГЕРБ внасят предложение за увеличаване на заплатите в МВР и Спешна помощ