Синдикалната организация КТ "Подкрепа" е останала доволна от предложенията на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Бюджет 2023 г.

Пред журналисти в кулоарите на парламента бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова обясни, че има основни предложения в бюджета, които ще бъдат внесени.

Те касаят няколко направления в областта на сигурността за възнагражденията на МВР, за служителите на Министерство на отбраната, за увеличаване заплатите на служителите в НОИ, увеличаване на заплатите в БАБХ, увеличаване на заплатите в Изпълнителна агенция по горите в размер на 8 млн. лв.

В областта на образованието предложенията на ГЕРБ-СДС са разработването на различни програми с материалната база на училищата. Ще бъдат увеличени разходите за храна в образованието и предложения, свързано с увеличаване на възнагражденията във ВУЗ-овете и на академичния състав на БАН. КТ "Подкрепа" поставили въпроса за възнагражденията на служителите в АПИ, в НАП и в Агенция "Митници".

Теменужка Петкова изтъкна, че за възнагражденията на служителите на Центъра за спешна медицинска помощ и РЗИ е подготвено предложение за увеличаване на Фонд работна заплата за хората, работещи там с 36 млн. лв.

Симеон Дянков: Лесно направен бюджет, който ни отдалечава от Еврозоната

Симеон Дянков: Лесно направен бюджет, който ни отдалечава от Еврозоната

След като политиците не отговарят, ще отговаря Конституционният съд