Димо Гяуров каза в кулоарите на парламента, че не вярва да се направи парламентарна комисия, която да разследва дали е вярно и какъв е случаят от хвърлената вчера информация, че Доган бил поръчител на антената срещу Борисов.

Има теоретична възможно да се създаде такава комисия, но е необходимо време а както се вижда парламентът и сега не работи, отбеляза Гяуров.
С друга форма, извън комисия няма как да бъде проверена тази информация, каза той.

Помолен да каже дали става въпрос за компромат той отговори: Не питайте мене за
тези емоционални приказки от вчера. Аз знам, че няма такава информация, а на въпрос от къде знае Гяуров отговори уверено: „Бройте ме за информиран човек."

Той потвърди, че по принцип премиерът, председателят на парламента и президента, са тримата човека на държавата, които имат достъп до информация на разузнаването и останалите служби и имат правото да изискват доклади, по който и да е въпрос.
Теоретично, ако се състави комисия ад- хог временна комисия, която да повери подобни данни тя също би могла да извика информация и да провери, а отделен въпрос е до колко ще получи адекватен отговор.

Гяуров поясни, че е имало случаи, когато службите са укривали данни и не са предоставяли адекватна информация.

Той отбеляза още, че комисиите са органи на Народното събрание и ако няма действащо Народно събрание не би могло да има и комисия.
Гяуров каза, че изнасянето на информация от Борисов вчера теоретично би могло да бъде третирано като изнасяне на класифицирана информация.

Гяуров каза още, че все още формално няма постъпили предложение за създаване на комисия , но не изключи до следващия работен ден на парламента - идната сряда това да бъде направено.
Никой не може да предвиди колко живот остава на този парламент.

Запитан какво има в папка Лале Гяуров отказа да отговори с аргумента, че иначе може да се смята за издаване на класифицирана информация . В отговор на въпроса дали вътре има репликата „Бойко взе парите и нищо не стигна до варненеца", Гяуров каза :"Чувал съм такова нещо."

А за това кой е Бойко и кой е варненеца Гяуров посъветва журналистите сами да си отговорят.