Президентът издава указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт в съответствие с Конституцията и Закона за дипломатическата служба, съобщават от Прессекретариата.

Те посочват, че държавният глава очаква реални действия от страна на прокуратурата за разследване на търговия с влияние, а не показни акции, с които се подменя общественият интерес.

Пламен Бобоков кадрувал дипломати

Пламен Бобоков кадрувал дипломати

Спецпрокуратурата разпространи още от чата с президентския съветник

Случаите на колосални злоупотреби с публични средства, обществени поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството все още очакват да попаднат в полезрението на прокуратурата, посочват от президентството.

Позицията им е по повод новата порция разпечатки от кореспонденцията между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския секретар Пламен Узунов, която разпространиха от държавното обвинение. От нея става ясно, че двамата многократно обменят информация, касаеща въпроси, свързани и с външната политика на страната, както и с кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

По-рано днес пък президентът Румен Радев заяви, че държавното обвинение се очертава като политически играч и дава тон за погазване на закона.

За Радев прокуратурата все повече се очертава като политически играч

За Радев прокуратурата все повече се очертава като политически играч

По думите му държавното обвинение давало тон за погазване на закона