emaxpress
Да има министър по демографките въпроси и „прикрепена" към него дирекция, пряко ангажирана с ромските проблеми. Това предложение бе отправено от ВМРО по време на пресконференция.

Важен е въпросът за демографското оцеляване, подчерта Костадин Костадинов, зам.-председател на организацията.

По думите му интеграцията на ромите няма как да се случи, ако самите те не желаят да се интегрират. Затова всяка форма на социална придобивка трябва да е обвързана с интеграцията.

От ВМРО предлагат и ограничаване на раждаемостта до максимум 2-3 деца. Повече деца ще са привилегия само на заможните семейства, които могат да си позволят тяхното отглеждане.

Правенето на деца у нас се е превърнало в бизнес, подчерта Костадинов и допълни, че никой не се грижи ромските деца да ходят на училище.

Действителността с децата в потресаваща. Затова според ВМРО за 2/3 от ромските деца е по-добре да бъдат извадени от семейна среда.

По повод инициативата за референдум за премахване на гетото в столичния квартал „Орландовци" патриотите са събрали 3000 подписа, Ако допитването не се проведе, от ВМРО заплашиха, че започват масово строителство в София. „Ще строим каквото си искаме, ще се развихрим в строителството и архитектурата," закани се Костадинов.

Те вече са си набелязали и строителна площадка - площада пред Президентството. Мястото е подходящо не само, защото е на „пъпа" на София, но и заради течащата вода от фонтана пред администрацията на държавния глава. Всички, които желаят могат да се възползват от строителния план на ВМРО.

Ще има място за всички, обещават патриотите.