Писмо до премиера Бойко Борисов, военния министър Красимир Каракачанов и председателя на парламента Цвета Караянчева срещу продажба на обособена част от холдинга военно-ремонтни заводи ТЕРЕМ са изпратили от АБВ. Това съобщи зам.-председателят на партията Любомира Ганчева по време на брифинг.

Цената, на която се предлага тази обособена част от ТЕРЕМ - почивна станция "Прибой", е 1 млн. лева.

От партията сигнализират, че обявената цена е твърде ниска. "Дали този имот не се стопанисва умишлено зле? Тук преди десетина години една водеща телевизия направи сигнал, разкри злоупотреби, имаше оставки", припомни Ганчева.

Тя посочи, че АБВ безвъзмездно ще помогне с консултация така че станцията на "Терем" край Варна да бъде пусната в употреба. "При някои управляващи и министри, единствено обществения натиск е нещото, което може да ги спре да правят безобразия", допълни Ганчева.

От АБВ настояват за детайлен и публичен отговор на следните въпроси:

Каква е реалната пазарна цена на имота?;

Дали имотът умишлено не е развиван и е оставен да се запусне, за да се продаде на безценица?;

Какви възможности съществуват тази почивна станция да се оздрави и да влезе в експлоатация, която да носи приходи на Холдинг Терем?;

От извънпарламентарната партия настояват позицията им да бъде разгледана в комисии и да има публичен дебат, за да не се повтори ситуацията с активи на "ВМЗ Сопот".

В началото на август имаше сигнал за разпродажбата на обособени части от ТЕРЕМ-Варна - 2000 кв. м сред широколистна гора, на 2 км от плажната ивица. Тогава бе споменато, че имотът се приватизира наготово за оценка под 1 млн. лв.