В кулоарите на парламента премиерът Бойко Борисов предпочете да отговори на критиките на социалистите, които те му отправиха в декларация преди началото на парламентарния контрол.

Усетих, че нищо не се е променило там, така той коментира първия му челен сблъсък с новия лидер на БСП Корнелия Нинова, който му зададе и въпрос в рамките на контрола.

Нинова обвини Борисов, че крие доклада за състоянието на националната сигурност

Нинова обвини Борисов, че крие доклада за състоянието на националната сигурност

Той акцентира на приетите законодателни мерки за сектора

Същите лъжи и същите глупости видял в днешната червена атака, насочена към него. Не харесал това, че левицата го критикува за построените магистрали, а по тяхно време не се строяло. Водил съм ви всичките да гледате провалената Люлин, Дунав мост 2, провалената Марица, изтъкна Бойко Борисов пред обградилите го медии. „С години ги бяха забълтали и не ги строяха”, коментира още министър-председателят.

До вчера заради БКП и БСП хората караха по пътеки, ядоса се още Борисов на социалистите.

Вие забравихте ли как ходехте до Харманли, как ходехте до Свиленград и как ходите сега, попита той. Забравихте ли как ходехте до Бургас, продължи с питанията ядосаният премиер. Забравихте ли как ходехте до Благоевград, не пропусна да попита още Борисов.

Не ми отива да им отговарям, заключи в същото време той. Целта на кабинета била не да играе игрички, те били за опозицията, а да довърши работата си. Аз разбирам те да бяха построили някоя магистрала или някоя жп линия, подчерта Бойко Борисов.

Той недоумява критиките на червените, тъй като той им премонтирал проектите. Червените един камък върху камък не били поставили, по думите му. Аз се ядосвам на несправедливостта, мразя несправедливостта, кипна Бойко Борисов.

От фейсбук Станишев си премери асфалта с Борисов

От фейсбук Станишев си премери асфалта с Борисов

"Тройната коалиция" изляла 11,5 млн. тона асфалт, а кабинетът "Борисов 1" - 3,5 млн. тона

За президентските избори лидерът на управляващата партия каза, че в ГЕРБ имало достатъчно фигури, които можели да са обединяващи и да влязат в президентските битка. Ако искал да прави такава кариера според него още преди време можел да е държавен глава. „Никога това не ме е влекло, не считам, че там мога да бъда така полезен, както сега”, обясни Борисов.

Тук отново той се сети за червените си опоненти и коментира новия състав на Изпълнителното бюро - все министри. Нека те си премерят мускулите мъжки, развесели се той, връщайки се към призива на Корнелия Нинова още по време на първия му мандат, когато при дебат в парламента тя прикани Борисов да излязат навън и да се разберат като мъже.

Дали е възможно да се възобнови Южен поток - варианти имало много. Европейската комисия обаче трябвало да стои зад проекта.

Путин от вчера е в Гърция. На първи юни Ципрас идвал у нас и щяло да стане ясно какво са се договорили двамата лидери, увери премиерът.

Борисов е за хъба Балкан, който щял да поема и руска газ. И пак за Нинова - не искам да я слушам нея, отсече в заключение Бойко Борисов.