България продължава да бъде давана за пример, заяви премиерът Бойко Борисов за ситуацията на българо-турската граница след като Турция реши да пусне част от мигрантите, които са на нейна теротория да се придвижат към Западна Европа.

Думите на премиера бяха изпратени от пресцентъра на Министерския съвет.

"Ние добре сме защитили нашата граница", заяви Борисов и добави, че споразумението ЕС -Турция важи в пълен обем. Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в град Харманли, столичния кв. "Овча купел", в центъра на София и колко е спокойно днес, посочи министър-председателят. 

Припомняме, при бунт в мигрантския център в Харманли на 25 ноември 2016 г. бяха нанесени материални щети за около 1 млн. лева и афганистанец запали българското знаме. Тогава от полицията казаха, че мигрантите-размирници си имали тактика

Борисов очаква проблемът да се реши, защото в противен случай за региона ще има сериозен проблем за туризма и за инвестиционния климат.

Ердоган пред Меркел: Споразумението между ЕС и Турция за мигрантите не работи

Ердоган пред Меркел: Споразумението между ЕС и Турция за мигрантите не работи

Трябвало да бъде преразгледано

Имате три милиона да започнете, след това като видим какво е направено, ще отпуснем още средства, каза Борисов в Шумен, където посети стадиона "Панайот Волов". През месец февруари правителството отпусна пари за реконструкцията на спортното съоръжение. 

Според премиера Борисов най-важно е първо да бъдат направени терените, така че да се осигури възможност да тренират детските школи. "Важно е да се работи с младите, затова първо се прави на децата тревата. Да се направи както трябва, подменяме с най-доброто", заяви Борисов.

Той изрази и желанието да има републикански хиподрум, за да може да се провеждат всички състезания. По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов посети село Пристое, където присъства на традиционна кушия по повод Тодоровден.