Неофициалният мотив за изключването ми от БСП е, че това ръководство не ме иска на Конгреса. Това заяви бившият член на левицата Кирил Добрев пред bTV.

"Аз съм изключен, защото изразих мнението си към работните групи и не съм подкрепил решението на Националния съвет да участваме във властта. Освободен съм и затова, че съм организирал протести пред "Позитано" 20 - аз трудно мога да организирам 400 човека. Неофициалният мотив обаче е Конгресът", допълни той.

БСП изхвърли Кирил Добрев

БСП изхвърли Кирил Добрев

Това е мярка за партийно въздействие

Според него представители на партията уговарят социалисти Корнелия Нинова да остане на лидерската позиция до края на мандата си. Той направи прогноза, че тя ще бъде преизбрана и за втори мандат.

По думите на Добрев разделението в БСП е по линия на отношението към президента Румен Радев.

Той отрече информацията, че е приближен на ГЕРБ. "Ако бях близък до ГЕРБ, щях ли да допусна най-големият им политически опонент Радев да стане президент два пъти? Щеше ли Нинова да ме държи 4 г. до себе си? Това са митове и легенди, измислени от хората покрай нея, за да ме очернят. Нито аз, нито моето обкръжение се занимават с обществени поръчки", подчерта Добрев.

Той каза още, че не възнамерява да създава партия или да се присъединява към друга такава.

Разнобой относно бъдещето на Нинова преди пленума на БСП

Разнобой относно бъдещето на Нинова преди пленума на БСП

Напълно нормално е лидер на партия да бъде премиер