Лидерът на ДПС Ахмед Доган е изслушал внимателно всички идеи, които са представили членовете на младежката структура на партията. Припомняме, през почивните дни се проведе форум на младите в Движението за права и свободи.

Председателят Ахмед Доган винаги ни е подкрепял, заяви председателят на младежкото ДПС Джейхан Ибрямов. По думите му лидерът на ДПС е останал доволен от това, което е чул и видял по време на форума, и е приел някои от идеите на младежката организация.

Самият Доган говорил пред тях за доверието, самооценката и отговорността, които трябва да притежава всеки европейски политик.

По време на заседанието на националния съвет на младежкото обединение на ДПС са били обсъждани и са взети решения за три основни въпроса, съобщи още Ибрямов.

До един месец областните структури на младежкото ДПС ще обсъдят предложения за критерии и номинации на общински кметове, общински съветници и кметове на кметства. По време на заседанието е взето решение да се упълномощи председателя на младежката структура и централният оперативен съвет да внесе номинациите, получени от областните съвети, в централния съвет на партията.

Ибрямов добави, че вчера е бил направен анализ на решенията от предишния национален съвет, а някои от младежите са изнесли доклад за организационното състояние на младежката организация и анализ за това каква е  готовността за участие в предстоящите президентски и местни избори.

Обсъдени са нагласите, отношението и очакванията на избирателите от ДПС, както и какви усилия трябва да бъдат положени за увеличение на последните избори през 2009г.

От младежкото ДПС коментираха, че партията на Доган винаги се бори за разширяване, но по всяка вероятност в някои общини тя ще участва в коалиции в някои общини.

Все още не са обсъждани нито кандидат-президентска двойка на ДПС, нито конкретни въпроси, свързани с предстоящите избори.

Срещите на бившия член на ДПС Касим Дал с обществеността в някои райони на страна също не са били поставени като въпрос по време на дискусиите, тъй като той вече не е част от партията на Доган.

Най-големите проблеми, обсаждани в национален мащаб, са били безработицата, младежката заетост и емиграцията.