Предаването на управлението ще бъде спокойно и дано редовното правителство да продължи с управлението на държавата така, както служебното правителство. На това се надява служебният премиер Гълъб Донев, който говори пред журналисти в парламента преди гласуването на ротационния кабинет Денков/Габриел.

По думите му заявката, която бе дадена за чистка в администрацията и службите, е неработещо решение. Държавните служители са тези, които правят държавата и държавните системи да работят тогава, когато политическата система е в невъзможност да се справи с предизвикателствата и да излъчи редовно правителство. Това, което бе дадено като заявка, не го препоръчвам на нито един министър-председател и на нито един министър, подчерта Гълъб Донев.

Той е готов от момента, в който е поел поста на служебен премиер, да го предаде на редовния министър-председател от редовното правителство. Най-важно е за България да има работещо правителство с парламентарна подкрепа, настоя Донев и добави, че това, което е важно да бъдат тези, които поставят българските граждани. Това, което хората очакват от кабинета е да нарушава проблеми, а проблеми в държавата има, изтъкна служебният премиер.

Служебните министри не са подписвали кървави писма

Служебните министри не са подписвали кървави писма

Кухи опорни точки са според Пулев твърденията, че кабинетът обслужва чужди интереси

Той посочи, че всички системи в държавата функционират нормално. Направихме така, че всички уязвими групи от обществото да получат подкрепа от страната на държавата, България да стане сигурен център на стабилност за газовите доставки в Европа, направихме така, че туризмът да се класира на шесто място, изброи Гълъб Донев.

Той увери, че няма забавяне по нито една от програмите и по проектите по европейските програми, както и по Плана за възстановяване и устойчивост.

Габриел доволна, че с Денков показали евроатлантическа ориентация

Габриел доволна, че с Денков показали евроатлантическа ориентация

С диалог, разум и търпение може да се постигат резултати

Гълъб Донев подчерта, че бюджетът е такъв, какъвто го е приело редовното правителство през юли 2022 г. Това е бюджетът, който тогавашният парламент одобри. Това, което служебното правителство предложи като бюджет, нито една партия не го подкрепи.

Донев призова новите управляващи да бъдат разумни и да работят в интерес на България навсякъде по света. Той сподели, че му е било трудно като служебен премиер, но с гордост и удоволствие ще си тръгне от поста и ще предаде управлението на следващия министър-председател. Донев се надява повече да не се налага да е служебен премиер.

Радев: Борисов подарява цялата власт на ПП

Радев: Борисов подарява цялата власт на ПП

Депутатите ще покажат дали ще са с ампутирано достойнство, според президента