ДПС отчете, че в този исторически момент получаваме най-важните уроци. Лидерът Мустафа Карадайъ сподели, че няма как да е равнодушен, след като не е решена политическата криза. Важно е да съумеем да продължим напред, каза той. Всички партии в началото на парламента обещали да са отговорни и да решат проблемите. Днес всеки народен представител щял да отговори пред себе си дали са решени кризите и дали са положени всички усилия. Добре е всеки да си отговори на тези въпроси честно, изтъкна Карадайъ и отчете, че хората не искат избори.

48-ото НС не успя, констатира лидерът на ДПС - заради липсата на диалог и защото политиците се вкопчили в опорните си точки и се оказали лишени от елементарни комуникативни умения.

Иначе ДПС си направили изводите. При смирение партиите можели да постигнат целите за страната.

анкета

Каква оценка давате на 48-то НС

Виж резултати

Отличен, свърши много работа 4.4%

Добър, макар и да не излъчи кабинет 2.3%

Среден, много шум за нищо 9.7%

Слаб, и на хартия 19.3%

И оценка не заслужват 64.3%

Карадайъ отчете усилията на държавния глава да даде време на партиите да намерят път към себе си и да сформират кабинет. Не се справихме с политическата криза, заяви още Карадайъ. Той се надява, че на тези избори политиците отиват с научени уроци.

Политиката е преди всичко отговорност, каза още лидерът на ДПС. Отговорност трябва да проявят и избирателите като гласуват, а всеки български гражданин трябва да знае, че неговият глас е важен, заяви още Карадайъ. Политиците също трябва да са отговорни, по думите му.

Диалогът изисква градивно поведение, смята лидерът на ДПС и пожела в тази кампания да има уважение към опонента, диалог с хората и визия за просперираща България.

ПП: Този парламент остава в историята като опозиция на бъдещето

ПП: Този парламент остава в историята като опозиция на бъдещето

Но мнозинството вън знаем, че можем да живеем по-добър живот