Централното Оперативно Бюро на ДПС заседава при почетният председател д-р Ахмед Доган в г.нар. летни сараи в Росенец.Някои членове на ЦОБ участват онлайн.

Припомняме, по-рано днес в парламента Делян Пеевски се усъмни в легитимността на сбирката, каза, че знае колко хора точно ще участват и се закани да оспори взетите днес решения.

Ще се разгледат спешните въпроси свързани с политическата обстановка, както и отчет по регионите и от парламента. При Доган хората му обсъждат предстоящите поредни избори и подготовката за тях.

Свикват Централен съвет на ДПС след указа на Радев за изборите

Свикват Централен съвет на ДПС след указа на Радев за изборите

Междувременно сайтът отново мина в ръцете на Ахмед Доган

Напрежението в ДПС стана явно по време на гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков на 3 юли. Ден по-рано обаче от ПГ на ДПС беше изключен Рамадан Аталай, знаково лице за ДПС.

На 10 юли Ахмед Доган призова за оставката на Делян Пеевски и написа, че в ДПС има опит за вътрешнопартиен преврат, "за да се използва партийната власт за лични и групови интереси и най-вече да се промени политическият профил на партията". Почетният председател поиска оставките и на още петима членове на ръководството на партията - Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.

Оставки не са подадени, а междувременно парламентарната група на ДПС под ръководството на Делян Пеевски се сви значително от втора до четвърта политическа сили в 50-то Народно събрание. 

Война между двете крила в ДПС се води както за административната сграда в София, така и за официалния сайт.

Йордан Цонев: Това, че съм с Пеевски, не значи, че съм срещу Доган

Йордан Цонев: Това, че съм с Пеевски, не значи, че съм срещу Доган

С или без Магнитски, Пеевски щял да разчисти партията

От страна на хората на Джевдет Чакъров бе обявено, че национално съвещание на ДПС ще бъде събрано веднага след като се знае датата за предстоящите предсрочни избори. Датата само до вчера се знаеше, но бе отменена или по-точно изборите бяха отложени за незнайно кога след 20 октомври, тъй като президентът Радев отказа да подпише указа за назначаването на служебното правителство на Грънчарова-Кожарева.