ДПС около Ахмед Доган и ДПС около Делян Пеевски отново се сбиха за сайта на "Движението за права и свободи.

На 11 юли, когато Делян Пеевски и депутатите около него изключиха 17 депутатите, включително и съпредседателя на партията Джевдет Чакъров, започна битката за овладяване на сайта на партията, като първата битка беше спечена от ДПС на Ахмед Доган. Информацията за председателя на партията беше изтрита и остана само тази за почетния председател на ДПС - Ахмед Доган.

Но на 30 юли обаче Пеевски си върна контрола върху сайта, като бяха публикувани предимно негови изказвания и такива на депутатите около него. През цялото време информяцията за Ахмед Доган си оставаше, но когато сайтът се контролира от Пеевски, на предна страница са предимно негови изказвания, докато когато сайтът се контролира от ДПС на Доган, на началната страница на сайта са предимно изказвания на Ахмед Доган и всички публикации, свързани с Пеевски, са премахвани. 

Днес ДПС на Доган направи опит да си върне контрола върху сайта, като отново беше изтрита информацията за председателят на ДПС, всички публикации на Пеевски бяха свалени, като на тяхно място бяха публикувани изказвания на Ахмед Доган и депутатите околоо него. 

Също така сайтът отново даваше грешка в някакъв момента, но малко по-късно беше възстановен, отново от ДПС на Пеевски.

Снимка 677818

Източник: news.bg

Едновременно с това в Патентното ведомство на 29 юли е подадена заявка за регистрация на нова марка ДПС. Логото на партията обаче е старото, вероятно е копирано. Патентното ведомство е скрило информация за подателя. Патентът е поискан за употреба на марката за политическо консултиране и услуги, набиране на средства за политически цели, реклама, значки, облекло, знамена, електронни публикации и други.

Снимка 677823

Източник: news.bg

Вероятно това е следващ ход в борбата между ДПС без Пеевски и ДПС с Пеевски преди свикването на Национален съвет на партията, който всъщност трябва да разреши конфликта между почетния председател Ахмед Доган и председателя на ДПС Делян Пеевски. Тази Национална конференция трябва да разреши и в скоростни срокове кой всъщност ще владее марката ДПС и съответно листите на Движението на предстоящите предсрочни парламентарни избори. За влизане в съдебна фаза на конфликта на практика няма време.

Снимка 677819

Източник: news.bg