Делян Пеевски и кръгът около него отново контролира официалния сайт на Движението за права и свободи.

В сайта са публикувани предимно изказвания на Пеевски, като обръщението на Ахмед Доган, с което той искаше оствките на Делян Пеевски и още няколко заместник-председатели, е свалено, но все пак има информация за него като почетен председател на партията.

Отново липсва и информация за председателя на ДПС и страницата не зарежда.

Снимка 676687

Източник: news.bg

Припомняме, че след като бяха изключени знакови лица от ДПС, включително Рамадан Аталай, партията се разцепи на две - около единият съпредседател Делян Пеевски и около другият - Джевдет Чакъров, като около Чакъров се събра т.нар. група на ДПС "без Пеевски". 

В началото на юли Чакъров заедно с още 17 народни представители бяха изключени от ПГ на ДПС, като тогава започна и битката за сайта и централата на партията.

Оттогава в партията тече преброяване, като се очаква свикването на Националния съвет на партията, на който трябва да се гласува пътят на Делян Пеевски в или извън ДПС. Очаква се и лично Доган да присъства, а гласуване ще определни дали той все още контролира Движението. 

С оглед вероятните предсрочни парламентарни избори това трябва да се случи в по-бързи темпове понеже сега ДПС има двама председатели, които могат да имат претенции да регистрират две листи с кандидати. 

Активисти и ключар щурмуваха централата на ДПС в София
Обновена

Активисти и ключар щурмуваха централата на ДПС в София

С трансперант "ДПС без Пеевски" активисти си връщат централата в София