Към атаката към ДПС и неяснотите около финансирането на движението на Ахмед Доган от тази сутрин се присъедини и Гюнер Тахир - един от ръководителите на партията през 90-те години и депутат в 37-то Народно събрание.

Гюнер Тахир заяви, че Керим Караали е имал предимно бизнес отношения с лидера на ДПС Ахмед Доган.

По-рано днес Керим Караали заяви, че ДПС е била подпомагана финансово от мафиоти и е препродавала руски петрол на Турция.
Малко по-късно прокуратурата възложи на ДАНС проверка по случая.

По думите на Тахир от началото на демократичните промени Ахмед Доган и ДПС са били "пряко зависими от приходите на петролната компания „Елпида" и от притоците на пари от Мултигруп".

Карим Караали в началото се е занимавал с агробизнес, като през 90-те години е направил първата в разградска област плантация за аспержи.

От тогава датират първите му взаимоотношения заради вземането на кредити, посочи Гюнер Тахир.
„Аз със сигурност знам, че работеше бизнес в центъра, но точно какви функции изпълняваше - не знам. Знам със сигурност, че беше доверен човек на Ахмед Доган", каза Гюнер Тахир.

Той обясни, че в началото на 90-те години наистина е имало сериозни проблеми с финансирането на централата на ДПС, като е имало периоди, дори и от по 11 месеца, когато служителите не са получавали заплати, а наемът на сградата не е бил плащан.