ДПС са внесли сигнал до главния прокурор Иван Гешев за, както те ги определят, клеветническите обвинения от страна на правосъдния министър Надежда Йорданова за евентуална свързаност на партията с казуса с т.нар. "златни паспорти".

Това обяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ДПС Хамид Хамид.

"Във връзка с подадения сигнал миналата седмица за "златните паспорти" и сигнала до прокуратурата във връзка с над 120 случая на придобито българско гражданство от китайци и руснаци, правим допълнение към сигнала и днес изпращаме сигнал до главния прокурор във връзка с изявленията на министър Йорданова", обяви депутатъ.

Хамид Хамид поясни - ставало дума за изявлението на правосъдния министър в предаването "Лице в лице" по БТВ, където тя отправила обвинения, че адвокатски кантори, близки до ДПС, са имали участие в придобиване на българско гражданство по схемата на т.нар. "златни паспорти".

ДПС иска и главният прокурор да провери на "златните паспорти"

ДПС иска и главният прокурор да провери на "златните паспорти"

Хамид Хаид получил документи в пощенската си кутия и Прокопиев бил отново замесен

"Категорично заявяваме, че никой член на ДПС има каквато и да е връзка с т.нар. "златни паспорти", нито има адвокатска кантора, които се занимава с тях", остър бе народният представител. И настоя - прокуратурата следвало да разпита министър Йорданова във връзка с отправените твърдения.

ДПС съзря и комплот - "Ако това е опит за отклоняването на общественото мнение, то отхвърлянето на проекта на Движението за права и свободи за пълна проверка на всеки един издаден златен паспорт през годините, то този номер няма да мине. Ние ще продължим да настояваме за такава", добави Хамид.

Хамид пак съзря дългата ръка на "олигарха Прокопиев" "Няма да позволим неговите лакеи да отклоняват общественото мнение и да правят гнусни инсинуации."

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък съзря "боравене единствено с медийни внушения", без да бъдат предоставяни реални факти. "Когато дойдат ред за действия, те правят обратни действия."

ДПС обиколи стаите на всички ПГ с идеите си за промяна на Конституцията

ДПС обиколи стаите на всички ПГ с идеите си за промяна на Конституцията

След като гласува против временната комисия и не излъчи свои депутати