снимка: БГНЕС
Парламентарната група на ДПС иска среща с ръководството на ДАНС и с представители на Главна прокуратура.

Депутатите на Ахмед Доган настояват да получат информация за произхода на сигналите, свързани с разпространението на радикален ислям.

"За нас като политици, които участваме във вземането на решения и в обсъждането на стратегии, свързани с националната сигурност, тази информация е много важна",  Това съобщи в Добрич депутатът от ДПС Корман Исмаилов, цитиран от БНР.

По думите на депутата хората от тези региони са много чувствителни. Исмаилов се закани, че ако има непремерени действия без сериозни сигнали и доказателства, от партия ДПС сериозно ще се противопоставят чрез формите на парламентарен и граждански контрол.

Припомняме, миналата седмица ДАНС и прокуратурата проведоха операция срещу разпространението на радикални ислямски организации. Операцията се проведе в Благоевград, Смолян и Пазарджик.

Според Корман Исмаилов хората от тези райони имат много по-тежки и по-сериозни обществено-икономически проблеми.

Евродепутатът Метин Казак пък смята, че чрез акцията на ДАНС и дебатите в медийното пространство изместват вниманието на обществото от други актуални проблеми, като последиците от икономическата криза, протестите на различни съсловия и проблемите около бюджета.