Областният председател на ДПС Ерджан Ебатин все пак оглави Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите (РИОСВ) във Варна, пише Добруджа инфо.

За назначението му се разчу още през август, когато екоминистерството освободи от длъжност всички директори на РИОСВ, на Басейновите дирекции и на националните паркове в страната, припомня изданието.

Новината, че начело на инспекцията по околната среда и водите ще бъде местният ДПС шеф, била посрещната от варненци с възмущение, още повече, след като станало ясно, че назначението се прави без какъвто и да било конкурс, при което то бе замразено.

Няколко месеца по-късно обаче формално процедурата е факт и Ерджан Ебатин е вече директор на Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите във Варна.

41-годишният Ебатин, известен в близкото си обкръжение като Джани, е роден в Провадия. Средното си образование завършва във варненския ТОХ "Асен Златаров", а висшето - в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", специалност "Биолог, учител по биология и химия".