ДПС остро реагира на критиките на соцлидера Корнелия Нинова, че имало сделка между тях и ГЕРБ за закона за вероизповеданията.

Решението да се финансират вероизповеданията беше взето при президента Румен Радев, а не е сделка между ГЕРБ и БСП, припомни Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание с декларация. Това решение е взето със съгласието на президента и с лидерите на всички партии, включително и с това на госпожа Нинова, изтъкна Цонев. По настояване на президента се задействала процедурата по промени в закона с цел финансиране, за да се прекъснат всички финансови зависимости от чужбина. "Бяха ли там БСП? Бяха. Поставят ли националната сигурност над партийния интерес - не", ядоса се депутатът от ДПС.

Парламентарната комисия прие финансиране на религиите по модела на партиите

Парламентарната комисия прие финансиране на религиите по модела на партиите

Заплатата на свещенослужителите се приравнява на учителската

Според него има проблеми в закона и той трябвало да се промени. И мюфтийството трябвало да получава заплати от държавата, както Синода. От името на ДПС искам да заявя категорично, че финансирането на Главното мюфтийство в частта със заплатите не е частен партиен въпрос на ДПС, а е въпрос от калибъра на националната сигурност, посочи Йордан Цонев.

Не трябва да си играем на политика за сметка на националната сигурност, допълни той и се обърна към червения водач: "Малко преиграхте, госпожо Нинова, и трябва да отидете при президента да го попитате дали това е пазарлък на ДПС." Няма да допуснем този въпрос да бъде разглеждан като партиен на ДПС, закани се Цонев. Или всички ще се грижим за националната сигурност, или ще я оставим така, както е в момента, посочи той.

ГЕРБ и ДПС направиха поредната сделка, атакува Нинова

ГЕРБ и ДПС направиха поредната сделка, атакува Нинова

ДПС подкрепили ГЕРБ за ветото на Радев, ГЕРБ се съгласили да опростят дълговете на мюфтийството

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че твърденията на Корнелия Нинова за сделка между ГЕРБ и ДПС са фалшиви новини.

Когато не участваш в пленарните заседания, няма как да бъдеш обективен, изтъкна той. По думите му българските избиратели са изпратили народните си представители да работят и да водят политически дебат. Това, което е казала Корнелия Нинова за поредна сделка или сделка между ГЕРБ и ДПС, са отново фалшиви новини, лъжи и неистини, отсече Цветан Цветанов. Той обясни, че във всички заседания на КСНС при президента, на които е присъствала и Корнелия Нинова, тази тема е поставяна многократно и по нея е намерен консенсус.

Таско Ерменков дойде в НС, за да отговори на Йордан Цонев

Таско Ерменков дойде в НС, за да отговори на Йордан Цонев

На социалистите не било забранено да влизат в парламента