Национализмът се настанил в дома на демокрацията. Този извод направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от трибуната на Народното събрание, с която отново предупреждава за опасностите от допускането на националистите във властта.

Карадайъ вижда символизъм в това, че кабинетът даде синята централа на НФСБ.
Припомняме, вчера стана ясно, че НФСБ ще получи два етажа от емблематичната сграда на "Раковска" 134 - Централа на СДС още от началото на промените.

ГЕРБ не могат да оценят сериозността на ситуацията с националистите във властта и продължаващия език на разделението и омразата, убеден е Карадайъ. Това, според него, "показва неспособността да ръководите държавата".

Управляващата партия поела по инерция заедно с националистите и така застрашили стабилността и демокрацията у нас. Според него е недопустимо да се управлява на принципа "проба-грешка".

Карадайъ каза още, че отдалечаването от нормалността трупа негативен заряд в обществото и напомни, че властта значи преди всичко отговорност. Демокрацията не е диктат на мнозинството, а баланс между институциите, сложна система от баланси, при която "власт власт възпира", коментира още Мустафа Карадайъ.