В прессъобщение от централата на ДПС се противопоставят на обвързването на името на почетния председател Ахмед Доган с темата на последните дни - проекта "Цанков камък". 

Според изявлението "д-р Доган не е и не следва да бъде свързван нито с проекта "Цанков камък", чиито консултант не е и никога не е бил, нито с каквито и да е други спекулативни твърдения".

"Пропагандната машина и почините на черния ПР, които се проявиха в разразилата се кампания, намесваща името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган с проекта "Цанков камък", както и всякакви спекулации по темата, са опит за отклоняване на общественото внимание от корупционните скандали и управленската безпомощност и некомпетентност , които белязаха първите 100 дни на правителството", заявяват от ДПС.

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Дали този проект, който струва 1 млрд. лв. е бил необходим

От пресцентъра на партията посочват още, че всеки опит за реализиране на внушения в стил "теория на конспирацията" погазва етичните и професионални медийни правила, а всяко съучастие в производството и тиражирането на фалшиви новини от страна на представителите на управляващата партия, коалиционните й партньори, както и на медиите, които ги публикуват, отдалечава България от европейските стандарти.

Хонорарът на Доган за "Цанков камък" влиза в съда

Хонорарът на Доган за "Цанков камък" влиза в съда

Върховният административен съд ще заседава в четвъртък

Освен това така, според ДПС, се подават тревожни сигнали към европейските партньори за състоянието на демокрацията в страната, която ще поеме председателството на Съвета на ЕС само след по-малко от 5 месеца.

Припомняме, вчера от ГЕРБ внесоха официално сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за проекта "Цанков камък", след като миналата седмица обявиха това. Включително премиерът Бойко Борисов коментира проекта като "поредните милиарди, които са изхарчени напразно", подобна на коментарите му към проекта АЕЦ "Белене" преди години. Около проекта отново излезе на преден план името на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Станишев „натопи” Симеон за „Цанков Камък"

Станишев „натопи” Симеон за „Цанков Камък"

Лидерът на социалистите "протегна ръка" към АБВ

Освен това тази сутрин лидерът на социалистите Корнелия Нинова се закани да съди всички, които замесват името й с проекта "Цанков камък".