В официална позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще заведе дела на всички, които са замесили името й проекта "Цанков камък" и са правили внушения, че е корумпирана.

Тя се заканва, че както премиерът Борисов, така и всички, които замесват името й сега, ще трябва да отговарят пред съда и да доказват несъществуващи факти.

ДПС отричат Доган да е свързан с "Цанков камък"

ДПС отричат Доган да е свързан с "Цанков камък"

Никога не е бил консултант

Нинова е депозирала писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което пита дали името й фигурира по какъвто и да е начин в документите по казуса "Цанков камък".

Лидерът на БСП е изпратила и писмо и до посланика на Австрия в България, с молба да информира австрийското правителство и австрийската прокуратура, че българският премиер Борисов определя проекта "Цанков камък" като корупционен. Нинова изтъква, че така премиерът той въвлича държавата Австрия в корупционен скандал.

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Изплащаме "Цанков камък" стотици години, тревожат се ГЕРБ

Дали този проект, който струва 1 млрд. лв. е бил необходим

Повод за реакцията на Нинова, по нейни думи е, че в последните дни Борисов и депутати от ГЕРБ, "в опити да заглушат корупционни скандали в управлението на суджука, твърдят, че проектът "Цанков камък" е стартирал, докато съм била зам.-министър и, че съм обвързана с него. И двете са лъжа."

Петкова уверява, че няма да допусне проекти като "Цанков камък"

Петкова уверява, че няма да допусне проекти като "Цанков камък"

Язовир "Цанков камък" не е опасен и хората трябва да бъдат спокойни

Корнелия Нинова отбелязва, че проектът е стартирал през 2001 г. в правителството на Симеон Сакскобургготски, а тя е била зам.-министър в друго правителство от 2005 до 2007г.