Днес в Народното събрание втората по сила парламента партия - ГЕРБ внася вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков.

На влизане в Народното събрание депутатите от "Продължаваме промяна" Андрей Гюров и Венеция Ангова заявиха, че вотът на недоверие срещу правителството няма да мине. "Продължаваме промяната" няма да се провали, докато има избиратели, които ни подкрепят, убедена е Ангова.

Маноил Манев, Александър Ненков и Томислав Дончев също взеха отношение. Маноил Манев заяви, че вотът на недоверие ще бъде внесен веднага, а Александър Ненков заяви, че ГЕРБ ще разговаря с ИТН за подкрепа на вота на недоверие срещу правителството. Той се надява и други партии да подкрепят вота на недоверие. Томислав Дончев добави, че линията между опозиция и управляващи е размита и "всичко е възможно".

ГЕРБ разговаря с ДПС, Възраждане и ИТН за вота на недоверие

ГЕРБ разговаря с ДПС, Възраждане и ИТН за вота на недоверие

Той се надява актуализацията на бюджета да бъде спряна

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленсли увери, че правителството нямало да падне. За него темата за актуализацията на бюджета е най-важна и смята, че тема "Северна Македония" в дневния ред на парламента няма, а и нямало да има.

Ива Митева от ИТН заяви, че ще подкрепи вота на недоверие срещу властта заради неразбирането и едноличното управление на премиера Кирил Петков.

Тошко Йорданов добави, че няма да гласува в подкрепа за оставане на правителството.

Станислав Балабанов бе по-уклончив и заяви, че ИТН ще предложи първа точка в дневния ред на законодателния орган да е изслушване на закрито заседание на външния министър в оставка Теодора Генчовска за Северна Македония.

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

Тази глава от българската политика ще е позорна

Отцепилият се депутат от ИТН Деян Петков заяви, че ще гласува по съвест, защото не е просто един "натискач на копчета", а трезвомислещ човек.

Депутатът от "Демократична България" Атанас Атанасов също смята, че няма да мине вотът на недоверие.

Йордан Цонев от ДПС заяви, че медиите нямало да бъдат учудени от гласуването за вота на недоверие срещу правителството в пленарна зала. Така Цонев намекна, че най-вероятно депутатите от партията на Мустафа Карадайъ ще подкрепят предложението на ГЕРБ.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов увери, че ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството. Той също ще иска изслушване на външния министър в оставка Теодора Генчовска в парламента по темата Северна Македония. Ако се окаже, че премиерът Кирил Петков е действал в разрез за националния интерес, "Възраждане" ще работят за неговото уволнение.

Припомняме, днес в деловодството на Народното събрание ГЕРБ ще внесат мотивите за вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. Това бе обявено на извънреден брифинг във вторник от Томислав Дончев.

Вчера от премиерът Кирил Петков заяви, че работи и няма време за глупост като вот на доверие.