ГЕРБ кани на среща ДПС и "Възраждане" и ИТН, за да подкрепи вота на недоверие. Това заяви депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков пред bTV. Той не даде отговор на въпрос кога ще е това. Този вот на недоверие е особен. Нашето намерение е да дадем цел на безизходица, в която се намира нашата страна. Това, което виждаме , особено, последните дни е разпад на политическата система. Според мен, въпросът не е толкова за изборите, а как ще излезем от тази политическа криза, заяви Биков.

Той се надява актуализацията на бюджета да бъде спряна. Това, което предлага Асен Василев е влизане на инфлационна спирала. ГЕРБ ще подкрепи увеличение на пенсиите , когато има разчет. Той добави, че и ролята на Румен Радев е важна. Според него е риск да се приема актуализацията на бюджета, защото това е стъпка към финансова криза.

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

Тази глава от българската политика ще е позорна

Припомняме, днес в деловодството на Народното събрание ГЕРБ ще внесат мотивите за вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. Това бе обявено на извънреден брифинг във вторник от Томислав Дончев.

Вчера от премиерът Кирил Петков заяви, че работи и няма време за глупост като вот на доверие.