ДПС ще подкрепи вота на недоверие на тема „Провалената политика на кабинета в сферата на здравеопазването".

Това обяви на редовния брифинг на партията заместник-председателят Лютви Местан. По думите му обаче темите за икономическата и финансовата политика, както и за образованието, науката и културата все още остават актуални.

Предстоят разисквания във връзка с бюджета за 2011 година, посочи Местан и допълни, че от ДПС очакват кабинетът да спре финансовия геноцид на българската наука и в бюджета да бъдат заложени основните решения на проблема с тежката финансова и икономическа ситуация в страната.

Основанията за искане на вота на недоверие към правителството не се нуждаят от доказване, категорични са от ДПС.

В зависимост от Бюджет 2011 и парите, заложени за икономика, наука и култура може да се очакват последващи вотове на недоверие, които ще бъдат инициирани от ДПС, заяви Лютви Местан.

Основната цел на настоящия вот е да се извади българския политически процес от състояние на безалтернативност, обяви заместник-председателят на ДПС и добави, че от партията не си правят илюзиите, че този вот ще събори правителството на Бойко Борисов.

Да се изкарат лекарите на улицата след като години не са протестирали, се изискват много умения, категорични са още от ДПС.

От партията на Доган уточниха, че в системата цари невиждано напрежение, финансов недоимък и организационен хаос.

От ДПС предвиждат предстоящи оставки, тъй като до момента вследствие на кризисния PR на правителството вече са факт 7 оставки на ръководни кадри в системата на здравеопазването.