Депутатите от ДПС видяха криза на демокрацията заради поруганите мюсюлмански паметници в Добрич.

Вандали вилняха в мюсюлманско гробище в Добрич

Вандали вилняха в мюсюлманско гробище в Добрич

От Главното мюфтийство призоват за залавяне на извършителите

Народният избраник Хасан Адемов е притеснен за българския етнически модел. ГЕРБ мълчат, както мълчаха когато бяха блъскани и влачени възрастни хора на границата по изборите, както мълчаха, когато се сипеха заплахи, че ще ни стъпчат.
Не, те не просто мълчат, те дадоха власт именно на тези сили, без да си дават сметка за сериозните последствия, недоволен е депутатът. Мълчанието им не е само плод на къса памет, а недържавническо и рушащо демократичността, отсече Адемов.

По думите му, дълг на всички демократични партии е да се запазим мира и да се осмислим девиза съединението прави силата по начин, който да гарантира демокрацията в страната.

Призоваваме всички инстанции да осъдят вандалския акт, а компетентните органи незабавно да предприемат всички действия за разкриване на извършителите, заявиха от ДПС.

Днес всички трябва да кажем твърдо "да" на правата и свободите на гражданите, всички ние трябва ясно да си дадем сметка за належащи законови решения, подчерта още Адемов.

Според него управляващите са заети само как да задържат властта, а държавността и ценностната система ерозират. Само обединени в името на мира и демокрацията можем да бъдем спокойни за утрешния ден на гражданите, заяви още депутатът от ДПС.

Междувременно БНР съобщи, че извършителят на вандализма на мюсюлманското гробище е установен. За него има данни, че е с психическо заболяване. 33-годишният мъж, вандалствал на мюсюлманските гробища, е мюсюлманин, писаха местни медии.