Депутатите от ДПС са притеснени за здравеопазването. В сектора картината не е добра, заяви лидерът Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента.

Според председателя на ДПС всяка година проблемите се задълбочават, вместо да се решават. Партията му имала свои мотиви за вота на недоверие.

В петък НС дебатира внесения от БСП вот на недоверие

В петък НС дебатира внесения от БСП вот на недоверие

Това е третият опит на БСП да свалят властта

Карадайъ припомни, че още за първия вот на недоверие към кабинета "Борисов-3" от червените депутати, от ДПС са предложили кабинетът да бъде атакуван именно за сектор Здравеопазване.

Припомняме, първият на недоверие, внесен от левицата, през януари, беше по темата за корупцията в страната.

Вторият вот на недоверие, с който беше атакувано правителството на Бойко Борисов беше по темата сигурност и вътрешен ред. Това беше преди три месеца и дебатът в парламента постави рекорд по краткост.

В момента предстои дебатът по вота на недоверие за здравеопазването, но от БСП обявиха, че няма да търсят подкрепа вътре в парламента сред останалите опозиционни партии - ДПС и "Воля".
Подкрепа под формата на консултации те потърсиха при срещи с неправителствени организации, съсловни организации в здравеопазването, включително и сред застрахователите.