"Ние винаги сме настоявали държавата да се грижи за вероизповеданията включително и за тяхното финансиране", за да бъдат независими от чужди влияния. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ за законодателните намерения на вицепремиера Красимир Каракачанов, представени вчера след работна среща тема "Проникване на радикален ислям в Република България - заплахи и мерки за противодействие"

Каракачанов иска дипломите на имамите да се легализират

Каракачанов иска дипломите на имамите да се легализират

Не се отнася само до исляма, а и до християнството

Тепърва обаче трябва да се видят законодателните намерения на властта в сферата, настоя лидерът на ДПС.

За днешната атака на прокуратурата за финансирането на ДОСТ Карадайъ припомни, че ДПС е сигнализирало за това по време на предизборната кампания.
"Ще очакваме да видим резултатите от това разследване", изтъкна той и допълни, че прокуратурата е компетентният орган.

Партията не дава толеранс за оставката на Валери Симеонов, за която Карадайъ пак настоя. Ние още преди съставянето на този кабинет сме казвали, че националисти нямат място в управлението на страната, изтъкна лидерът на ДПС.

За оставка на Валери Симеонов настояват 5 партии

За оставка на Валери Симеонов настояват 5 партии

Поводът е ултиматума на вицепремиера към медиите

Мустафа Карадайъ бе категоричен, че противопоставянето не води до нищо добро. "Има много лоши симптоми, опасни симптоми. В момента може би ако кажем, че някои хора се опитват да ползват държавата за разделение и противопоставяне мисля, че няма да е пресилено. Или разделението и противопоставянето може би някой се опитва да го прави като официална държавна политика", анализира той.

Да не би това да е политика на ГЕРБ, а националистите да са само инструмент в техните ръце, предположи Мустафа Карадайъ.