ГЕРБ не желаят да има правителство. Бойко Борисов не предприел никакви действия за поемане на отговорността за управлението на страната. Това заяви пред БНР депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Той посочи, че с десните партии в парламента БСП няма за какво да си говори. По думите му социалистите не са били и търсени за диалог. Стойнев отбеляза, че с 18 народни представители БСП няма да се самопредлага. Който иска нашата подкрепа, трябва да я потърси официално, изтъкна депутатът.

Социалистът заяви, че още преди началото на предизборната кампания БСП предложили формулата на експертния кабинет: Той е доволен, че ИТН са припознали тази формула. Стойнев не изключва варианта да се стигне до правителство с третия мандат. Депутатът подчерта, че БСП няма да подкрепи кабинет с първия и втория мандат.

Той коментира и ситуацията в БСП. По думите му ситуацията в партията е сложна. Стойнев е категоричен, че социалистите не са се обърнали срещу Корнелия Нинова. Според него след слабите резултатите на изборите едва ли Нинова би се кандидатирала отново за лидер на партията, но посочи, че тя има това право.

Борислав Гуцанов: ИТН са на крачка от коалиционни отношения с ГЕРБ и ДПС

Борислав Гуцанов: ИТН са на крачка от коалиционни отношения с ГЕРБ и ДПС

Първият и вторият мандат няма да бъдат подкрепени от БСП