Бойко Борисов носи отговорност за нещата, заради които е тъжен. Това заяви пред БНТ Тошко Йорданов относно думите от петък на лидера на ГЕРБ.

ИТН не са подали ръка към ГЕРБ и ДПС, по думите му. Ние искаме третия мандат, посочи депутатът. Ще представим експертен кабинет в разговор с всички партии, допълни Йорданов.

Партията няма да подкрепи първия и втория мандат. Надяваме се президентът да даде на нас третия мандат, сподели председателят на ПГ на ИТН.

Изборът на председател на НС е практичен избор, за да започне процедурата с връчването на мандатите. Ако получат третия мандат, ще поканят на разговори всички партии, защото при всички имало експерти.

Радан Кънев: ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са видимо мнозинство

Радан Кънев: ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" са видимо мнозинство

ПП-ДБ няма да се разпадне

С ДБ нямаме различия, каза Тошко Йорданов. Трябва да се направи крачка към излизане от кашата, в която сме, смята той. ИТН изчегърта ГЕРБ от тоталната власт, похвали се депутатът.

ИТН са склонни да направят някои отстъпки за създаване на правителство, ако третият мандат отиде при тях, каза Тошко Йорданов по-късно пред БНР. Той уточни, че ще разговарят дори с ДПС и "Възраждане", ако намерят общи точки. 

Йорданов посочи, че във всички партии има експерти, освен в "Продължаваме промяната" - там нямало никакви експерти. Но, продължи той, не знае къде застава новата партия "Величие", която смущавала Тошко Йорданов. Хората в партията, действията на хората, уточни депутатът от ИТН.

Но все пак Йорданов не знае точно какво ще се случи, може и да има кабинет с първия мандат, изтъкна той, като коментира изказването на Ивелин Михайлов за разцеплението на "Величие" и конкретно - изключването на шест човека.

Запитан за изказването на Вежди Рашидов, че ИТН са проект на Ахмед Доган, Тошко Йорданов беше категоричен, че това са глупости и нямало да коментира неща, за които липсват факти.

Йорданов критикува и Лена Бориславова и изказванията й, че Слави Трифонов изнудвал Бойко Борисов и каза, че тя, ако има срама, не трябвало да се показва, като напомни скандала с фалшификацията на документи.

Лена Бориславова: Пеевски изнудва Борисов от едната страна, а Трифонов - от другата

Лена Бориславова: Пеевски изнудва Борисов от едната страна, а Трифонов - от другата

ПП-ДБ няма да подкрепят трети мандат с ИТН