Ако Бойко Борисов, Слави Трифонов и Делян Пеевски се спазарят, ще има експертно правителство. Това заяви Лена Бориславова, депутат от "Продължаваме промяната", пред БНР.

По думите й е нормално Борисов да е тъжен понеже от едната страна е изнудван от Слави Трифонов, в лицето на Тошко Йорданов, а от другата страна - от Делян Пеевски.

ПП-ДБ няма да подкрепи нито първия, нито втория, нито третия мандат, ако той бъде даден на ИТН, както се очертава, каза още Бориславова и е категорична, че коалицията ще остане в опозицията.

Тошко Йорданов: Искаме третия мандат, но не подаваме ръка към ГЕРБ и ДПС

Тошко Йорданов: Искаме третия мандат, но не подаваме ръка към ГЕРБ и ДПС

С ДБ нямали различия

Тя коментира и вчерашното изказване на Ивелин Михайлов, свързан с партията "Величие", че се очертава изключването на 5 или 6 души понеже за Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, с председател Анна Александрова, те са гласували с ГЕРБ и ДПС, като тя посочи, че не са гласували 5-6 души, а цялата партия.

За нея е подозрително понеже с тези 6 души се получава мнозинство от 121 гласа и възможност за съставяне на правителство. Но все пак Лена Бориславова посочи, че не може повече да анализира "Величие", защото няма достатъчно информация.

Запитана дали ще приемат третия мандат, ако той бъде даден на ПП-ДБ, тя беше лаконична, като каза, че избирателите са били ясни, че ги искат в опозиция.

Първа словесна схватка между "Възраждане" и "Величие"
Обновена

Първа словесна схватка между "Възраждане" и "Величие"

Цончо Ганев обвини "Величие", че са секта

Относно ниските резултатите на последните избори, Бориславова обясни, че следващата седмица ще има Национален събор на партията, където ще се анализират резултатите.

Също беше засегнато изказването на Радан Кънев, че той не вижда бъдеще за ПП-ДБ в сегашния вид на коалицията, като Лена Бориславова подчерта, че сега не е моментът да се критикува от телевизията, но каза, че всичко ще бъде обсъдено. Тя би дала "глътка свеж въздух" на ДБ, за да си решат вътрешнопартийните проблеми.

На въпроса, че е имало недоволно от страна на ДБ, и то от видни представителите, относно разпределението на листите понеже депутати от "Продължаваме промяната" са били на по-предни позиции, Лена Бориславова уточни, че въпросът е подвеждащ и обясни, че видни лица от ПП също не са успели да се наредят в челните места на листите.

Депутатът от ПП също каза, че вече ще слушат избирателите си и няма да се поставят в ситуация, в която избирателите не могат да разберат какво прави ПП. За коалиционното управление с ГЕРБ, Бориславова коментира, че й на нея й е било неприятно да преговаря с Делян Пеевски и ДПС, така както е било неприятно на избирателите.

Със смесени чувства парламентът освободи Христо Иванов

Със смесени чувства парламентът освободи Христо Иванов

Оставката на Иванов разпали страстите в пленарна зала