ГЕРБ щели да реагират по политическата мода за обявяването на кандидат-президентската си двойка, а именно да бави имената.

Тази заявка направи премиерът Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание преди блиц контрола.

Той подчерта обаче, че още утре може да посочи кандидата на партията му. Просто, защото ме дразните дълго време с този въпрос, и казах - септември, призна Борисов.

Имам готов играч, но ако модата е такава - партиите да не участват в президентските избори, може и аз да отговоря на модата, закани се премиерът.

Борисов бавел дебата за изборите, за да гарантира комфорт на Росен Плевнелиев и като Обама спокойно да си изкара мандата.

За мен няма никакво значение кога ще са изборите за президент, изтъкна той по повод днешните спорове кога да е вотът. Това, което ме притеснява е, че политическите партии абдикират от изборите, изтъкна министър-председателят. Все се търсели някакви кандидати.

ГЕРБ и БСП с две седмици разминаване за датата на президентските избори
Обновена

ГЕРБ и БСП с две седмици разминаване за датата на президентските избори

Социалистите искат 23 октомври да е вотът

Борисов захапа реформаторите, които чакали гражданският им съвет да посочи кандидатите на блока.

Каквато дата реши парламентът, тогава да са изборите, склонен е лидерът на управляващата партия. Искал обаче да види докъде ще стигне фантазията на партиите в номинирането на кандидат-президент.

Именно отказ на партиите да издигнат свои кандидат вижда той в досегашните дебати кой да е кандидатът на отделните сили. Все търсели някой да им го посочи. Когато партията реши, тогава герберите щели да си кажат кандидата.

Не се водя по акъла на други, подчерта Бойко Борисов. Досега в конкурентите си в лицето на ДСБ и БСП виждал нежелание тези партии да носят отговорност за избора си.

Иначе той очаква конкуренция на изборите на есен.

Явно днешният блиц контрол, както и гонитбата с журналисти из кулоарите на парламента доста са изтощили премиера, тъй като на излизане от НС, срещайки група деца, той им сподели – „Едвам оцелях”.