Националното съвещание на Демократи за силна България даде мандат на председателя на партията за преговори за предизборна коалиция на предстоящите парламентарни избори за общо явявяване във формат партии от Демократична България и Продължаваме промяната, съобщиха от партията.

Възлага се на общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на реформаторските сили с цел издигане на общи кандидатури за предстоящите местни избори.

Според ДСБ отсраняването на ГЕРБ и ДПС от местната власт е единствената възможност за преодоляване на корупцията и феодализацията на българските общини като единствена възможност за трайна политическа стабилност и благополучие на българските граждани.

Целта пред ДБ и ПП - първо място на 2 април и разбиване на феодалните владения на ГЕРБ

Целта пред ДБ и ПП - първо място на 2 април и разбиване на феодалните владения на ГЕРБ

Според Атанас Атанасов е важно кой ще управлява страната до местните избори

На съвещанието бе оценено като опасно за демокрацията продължителното управление под формата на служебни правителства, назначени от президента Румен Радев. То е определено и като опасно за евроатлантическата ориентация и икономическото развитие на България, и влиянието й в региона.

ДСБ настоява да се проведе истинска съдебна реформа, да се изкорени корупцията и да се осигури икономически растеж, чрез който чувствително да се повишат доходите и благосъстоянието на българските граждани.

Партията ще настоява за модернизиране българската армия и служби, за да бъдат изпълнени необходимите условия за приемане на България в Шенген и Еврозоната, да се укрепи евроатлантическата ориентация на България и страната да се утвърди като надежден партньор в ЕС и НАТО.

От ДСБ настояват решително да се противодейства на заплахите от Кремъл и всякакви опити за отклоняване от външнополитическа ориентация на България.

В студиото на БНТ заместник-председателят на ДСБ Йордан Иванов обобщи резултата от заседанието със следните думи:

"По-добре късно, отколкото никога" - така Иванов отговори на въпроса защо формациите не са се обединили по-рано. По думите му българските граждани очакват влизане в Шенген и еврозоната, както и съдебна реформа и повишаване на благосъстоянието им.

ДБ в рамките на една такава коалиция ще бъде позиционирана вдясно, като гарант за 3% дефицит, за пропазарна сила и облекчения за бизнеса, заяви Иванов.

ДСБ, ДБ и ПП като факел излизат на битка "или ние, или те" на 2 април

ДСБ, ДБ и ПП като факел излизат на битка "или ние, или те" на 2 април

Вотът тази пролет ще е битка между реставраторските и реформаторските сили