• ЕП може да освободи Стоянов от "Атака"

ДСБ призовава лидерът на "Атака" Волен Сидеров да се разграничи от депутата Димитър Стоянов и да поиска от него да напусне Народното събрание.

От името на парламентарната група на ДСБ лидерът на партията Иван Костов заяви, че с отправените обидни квалификации към унгарския евродепутат от ромски произход Ливия Ярока.

Димитър Стоянов си е позволил поведение, позорящо доброто име на България.

ДСБ осъжда като абсолютно недопустимо поведението на Стоянов - като саботаж на членството на България в ЕС, заяви още Костов.

Лидерът на тъмносините призова всички групи в Народното събрание да се присъединят към апела депутатът националист да напусне Народното събрание.

Поведението на Димитър Стоянов е недопустимо и неприемливо, каза в парламента и министърът на външните работи Ивайло Калфин.

Калфин посочи, че е въпрос на решение на групата на "Атака" и на Народното събрание дали и как да бъде санкционирано поведението на Стоянов.

Вицепремиерът припомни, че това не е първият скандал на младия депутат в Еропарламента.

Очевидно, че има такива екземпляри и те са част от нашия имидж, каза Ивайло Калфин, цитиран от Дарик радио.

Той изрази надежда, че догодина избирателите ще проявят разум и ще изпратят в Европарламента хора, които знаят защо са там.

Официална реакция на парламентарната група на "Атака" все още няма. В Народното събрание не се е появил и самият Димитър Стоянов.